رشته پرستاری

تماس با شماره تلفن

09050942046

رشته پرستاری این روزها تبدیل به یکی از پرطرفدارترین رشته های دانشگاهی گروه علوم تجربی شده است.

پرستار يكی از اعضاء كليدی در گروه مراقبت های بهداشتی و درمانی است. پرستار يك عضو مهم در تيم مراقبت بهداشتی است  و داراي نقشهای گسترده ای از جمله نقش مراقبتی، حمايتی، درمانی، هماهنگی ، مشورتی ، مديريتی و تحقيقاتی می‌باشد. در تقسيم بنديهای آكادميک، امروز ارزش پرستار خوب هم طراز يک پزشک خوب قرار می گيرد. كار يك پزشک خوب موقعی به حد مطلوب می رسد كه يك پرستار خوب و ورزيده مسئوليت بيمار او را بر عهده داشته باشد. بايد توجه داشت كه وظيفه يك پرستار تنها مراقبت از بيمار در بيمارستان نيست بلكه يك پرستار با مراقبت از افراد در تمام مراحل زندگی آنها از پيشگيری از بيماری ‌ها گرفته تا مراقبت در هنگام بيماری و توانبخشی پس از بيماری سروكار دارد.

به طور کلی نقش های یک پرستار را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

وظیفه مراقبت از بیماران در بیمارستان و انجام کار پانسمان و تزریقات

وظیفه ی مراقبت از بیماران در همه ی مراحل زندگی به منظور تصحیح عادات غذایی و دارویی و پیشگیری از بیماری ها

نقش آموزش دهنده به افراد جهت رفع نیاز های یادگیری آنها در زمینه مراقبت از بیمار

نقش هماهنگ کننده و ارتباط دهنده بیمار و پزشک

تحقیق درباره نحوه کاهش تعداد روزهای بستری بیمار و بهبود هر چه سریعتر

انتقال خواست ها و نیاز های بیمار به خانواده بیمار

مسؤولیت مدیریت بخش(نظارت وکنترل گروه پرستاری و بررسی مشکلات این بخش

آشنایی با دروس دانشگاهی رشته ی پرستاری

تعداد واحد های درسی پرستاری در مقطع کارشناسی حدود 140 واحد و طول مدت تحصیل مقطع کارشناسی این رشته حداقل 4 سال و حداکثر 5 سال بوده و پس از آن امکان ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا وجود دارد. دروس این رشته ی تحصیل را به دو گروه علوم پایه و علوم تخصصی میتوان تقسیم بندی کرد.

✔دروس پایه شامل مواردی همچون: انگل شناسی، میکروب شناسی، بیوشیمی، ایمونولوژی و فیزیولوژی تشریح است.

✔ دروس تخصصی شامل مواردی همچون: پرستاری بهداشت،پرستاری بهداشت جامعه، پرستاری مادران و نوزادان، بیماری های داخلی، بیماری ها و پرستاری های مربوط، اخلاق پرستاری و پرستاری در فوریت ها است.

فرصت های شغلی و تحصیلی رشته پرستاری

رشته ی پرستاری در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد. رشته ی کارشناسی پرستاری، عمومی بوده و گرایش خاصی ندارد اما از مقطع کارشناسی ارشد به گرایش های متنوعی تقسیم می شود.

از جمله گرایش های مقطع کارشناسی ارشد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

-روان پرستاری

-پرستاری ویژه

-بهداشت

-مدیریت

-داخلی جراحی

-اطفال

و همچنین گرایش های مقطع دکترا موارد زیر را شامل می شود:

-آناتومی

-بافت شناسی

-اپیدمیولوژی

اشتغال در پست های مختلف بیمارستانی همچون سرپرستار، پرستار شیفت، سوپروایزر بالینی، سوپروایزر کنترل عفونت، ریاست پرستاری و سوپروایزر آموزشی به سطح تحصیلات پرستار و سابقه ی کاری وی برمی گردد.

بازارکار و درآمد رشته پرستاری

اگر مي خواهيد زود استخدام بشوید و شغل و حقوقتان تضمين باشد پرستاری بهترين رشته است. رشته پرستاری با وجود سختی های که دارد از یک بازارکار عالی برخوردار است از بین تمام رشته های کارشناسی تنها رشته ای است که بیکار ندارد (مگر اینکه کسی خودش نخواهد کار کند(

درآمد یک پرستار بستگی به محل استخدام، پست های بیمارستان، ساعت شغلی و موقعیت جغرافیایی دارد. برخی گفته های حاکی از آن است که درآمد پرستار و پزشک بیمارستان اختلاف فاحشی با هم دارند که شاید خیلی عادلانه نباشد. از طرفی در مقایسه، درآمد پرستار در ایران با سایر کشورها بسیار متفاوت و کمتر می باشد که گاهی باعث مهاجرت پرستاران به خارج از کشور شده است.

پرستار می تواند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز درمانی، مراکز نگهداری سالمندان و کودکان دولتی و خصوصی کار کند. شرایط محیط کار پرستار بستگی به نوع مسئولیت و بخشهای بیمارستان و مراکز درمانی که در آن مشغول می باشد، دارد مثلا یک پرستار که در بخش اورژانس و یا پایگاه اورژانس بیمارستان کار می کند یا پرستاری که در بخش اطفال بیمارستان یا بخش داخلی و جراحی و یا ICU و CCU و یا اطاق عمل از نظر شرایط محیط کار با هم تفاوت دارند .

تماس با شماره تلفن

09050942046