رشته حقوق:

تماس با شماره تلفن

09050942046

رشته حقوق از محبوبیت بسیار زیادی در میان دانش آموختگان و داوطلبان گروه علوم انسانی برخوردار می باشد و تنوع گرایش­­ها در این رشته به محبوبیت بیشتر آن نیز دامن می زند.

حقوق رشته ای است که شامل تمامی روابط اجتماعی،سیاسی و حتی بین المللی میشود درواقع هرکجا بحثی از حق و اعاده آن باشد پای رشته حقوق در میان است.این رشته شامل سه زیر شاخه اصلی است که حقوق عمومی، حقوق خصوصی و حقوق بین الملل نام دارند می باشد.

حقوق عمومی در واقع مربوط به قوای سه گانه کشور و حاکمیت آن است و به روابط مردم با دولت و غیره می پردازد.حال آنکه حقوق خصوصی شامل روابط حقوقی جاری در بین مردم مانند وراثت، وصیت، حوادث، اشخاص و غیره می باشد.

زیر شاخه سوم که حقوق بین الملل نام گرفت رده بالاتری از حقوق را شامل می شود که مربوط به حقوق یک دولت در روابط بین المللی با سایر کشورها خواهد بود که خود شامل دو دسته دیگر می گردد که روابط بین المللی خصوصی و روابط بین المللی عمومی نام دارد که دسته عمومی آن به روابط دولت با سازمان ها بین المللی می پردازد.

لازمه آموختن علم حقوق شناخت کافی از زبان فارسی و همچنین جامعه شناسی،روانشناسی و علوم فلسفی می باشد زیرا با وجود اینکه علم حقوق منطبق بر منطق ریاضی می باشد اما نیازمند لطافت و ظرافات زبانی نیز هست.یک دانشجوی حقوق باید بتواند با شهامت و شجاعت و ذهنی خلاق به کمک استدلال منطقی و قوی مسائل پیچیده را حل نماید و با گفتاری واضح و محکم دادگاه و یا مامور رسیدگی به پرونده را قانع نماید.

درس ها و واحدهای رشته حقوق

طول دوره تحصیل

حداقل و حداکثر تحصیل در دوره کارشناسی رشته حقوق مطابق آئین نامه آموزشی مصوب شورایعالی برنامه ریزی است کلیه دروس حداکثر در 8 ترم ارائه می گردد طول هر ترم 17 هفته است و زمان آموزش هر واحد درس از نوع نظری هفته ای یک ساعت و عملی 2 ساعت است.

تعداد واحدها

تعداد کل واحدهای درسی دوره کارشناسی رشته حقوق 135 واحد به شرح زیر است:

1-3- دروس عمومی 20 واحد

2-3- دروس پایه 15 واحد

3-3- دروس اصلی- تخصصی 94 واحد

4-3- دروس اختیاری 6 واحد

دروس پایه:

مقدمه علم حقوق، حقوق جزای عمومی، حقوق اساسی، حقوق مدنی، مبانی علم اقتصاد، عربی، مالیه عمومی، مبانی جامعه شناسی.

دروس اصلی و تخصصی:

آئین دادرسی مدنی ، متون حقوقی ، آئین دادرسی کیفری ، حقوق اساسی ، حقوق جزای عمومی ، حقوق بین المللی عمومی ، حقوق سازمانهای بین المللی ، حقوق اداری، اصول فقه، متون فقه، حقوق تجارت، قواعد فقه، حقوق تطبیقی، ادله ثبات دعوی ، حقوق کار، پزشکی قانونی، کار تحقیقی، حقوق بین المللی خصوصی .تسلط بر زبان عرب و فرانسه هم به اغلب دانشجویان حقوق توصیه می‏شود

امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکتری تخصصی برای تمام گرایشهای حقوق وجود دارد.

توانایی های لازم برای رشته حقوق:

آشنایی کامل با مفاهیم اساسی فقه و اصول در اسلامجامعه شناسی، روانشناسی، امور مالی و…داشتن جسارت، فن بیانو آشنای با ادبیات و زبان فارسیآشنایی با حقوق سایر ملل و اقوام درارتباطات سیاسی و بازرگانی و فرهنگی و اقتصادی با کشورمان.

موقعیت های شغلی برای رشته حقوق:

همانطور که قبلا اشاره شد رشته حقوق در تمامی شئون اجتماعی و بین المللی کاربرد دارد اما به طور کلی می توان گفت که یک فرد با مدرک لیسانس حقوق توانایی رسیدن به شغل های متنوعی همچون سردفتری دفتر اسناد رسمی، وکالت، مشاور حقوقی برای شهرداری ها و یا بانک ها و شرکت های خصوصی و حتی وزارتخانه ها را دارا می باشد.

ضرایب دروس این رشته در کنکور سراسری به صورت زیر می باشد.

ادبیات فارسی و عربی به عنوان مهم ‌ترین دروس آن، هریک ضریب (4) دارند. ریاضی ضریب (2)، اقتصاد ضریب(1)، روان ‌شناسی و علوم اجتماعی هم ضریب (1) دارند.

برای کسب اطلاعات بيشتر درباره رشته حقوق با مشاوران فرهيختگان جوان تماس حاصل نماييد.

تماس با شماره تلفن

09050942046