تماس با شماره تلفن

09050942046

تست زنی مهارت لازم برای تبدیل شدن به یک کنکوری حرفه‌ای

مطمئنن برای شما هم در دوران تحصیلتون پیش اومده که شب‌های قبل از امتحان سراغ سوالات امتحانی سال‌های گذشته برید تا نسبت به سوالات و همینطور مباحثی که بیشتر مورد توجه دبیران بوده، آشنایی بیشتری پیدا کنید، این کار باعث میشه تا از سوالات احتمالی که امکان طرح شدنشون وجود داشته، آشنایی بیشتری پیدا کنید. تست‌زنی در سال کنکور هم از این قاعده مستثنی نیست.

شما به عنوان یک داوطلب حرفه ای کنکور سراسری باید بدونی که در هر مبحث امکان طرح شدن چه تیپ تست هایی وجود داره و حتما برای هر کدوم از تیپ تست ها، سوالات زیادی رو در طول سال بررسی کنید . این موارد علاوه بر آموزش و یادگیری، به کاهش استرس و اضطراب تون هم کمک میکنه، چرا كه شما از امتحان و آزمونی كه قرار است در اون شركت کنید اطلاعات بیشتری به دست میارید.

تصور  اشتباهی که برخی از کنکوری‌ها دارن این هست که تست زنی رو جدای از مطالعه میدونن، این در حالی است که تست زنی از مهم ترین مراحل مطالعه محسوب میشه و اگر این حلقه از مطالعه به درستی تکمیل نشه، بدون شک با مشکل مواجه خواهید شد. همون طور که اشاره کردیم تست زنی، مثل حل مثال و تمرین جزئی مهم از یادگیری است و نمیتونید اون رو به بعد از عید موكول کنید. لازم به یادآوری است كه فرصت بعد از عید، ویژه دوره، مرور و تكمیل مطالعه درس‌هاست و توان یادگیری افراد به اندازه قبل از عید نخواهد بود و تصور اینكه شما بتونید تمام فعالیت‌های یادگیری از تست‌ها رو به بعد از عید محول کنید، تصور اشتباهی است که قابلیت اجرا نداره.

اما به دلیل محدودیت وقت برای پاسخ دهی به هر سوال تستی (ریاضی 90 ثانیه- شیمی 60- فیزیک 75- زیست شناسی 42- ادبیات 43- معارف 41- زبان 48) و با توجه به مفهومی بودن سوالات ، باید سرعت عمل مناسبی برای هر درس داشته باشید.
به دلیل اهمیت بالایی که تست زنی در موفقیت شما در سال کنکور داره و همینطور این موضوع که اکثر کنکوری های حتی با توجه به کیفیت مطالعاتی بالایی که دارن، اما همیشه در تست زنی با مشکل رو به رو میشن، تصمیم گرفتیم تا در این مقاله انواع و اقسام روش ها و مدل‌ها تست زنی رو برای شما دقیق توضیح دهیم.

مدل های مختلف تست زنی

  • تست زنی از نوع آموزشی یا تمرینی
  • تست زنی از نوع آزمونی
  • تست زنی از نوع جمع بندی

تست زنی آموزشی

به جرات میتونیم بگیم که تست زنی آموزشی از مهم ترین کار هایی است که یک کنکوری موفق باید بارها و بارها در سال منتهی به کنکور سراسری اون رو انجام بده. شما به طور طبیعی بعد از مطالعه هر درس و هر مبحثی، به خصوص مباحث محاسباتی نیاز دارید که تعداد زیادی تست رو پیرامون اون مبحث خاص بررسی کنید. هدف از تست زنی آموزشی، یادگیری اصولی و حرفه‌ای مباحث مختلف کنکور سراسری است.

نکات و توصیه های مهم:

در حل تست‌های آموزشی نياز به گرفتن وقت و درصد نيست. صرفاً اين نوع از تست زنی برای یادگیری هرچه بهتر مفاهیم درسی کاربرد داره. بنابراین هدف شما از تست زنی آموزشی، درگیر شدن با تست های مختلف است، برای اینکه این کار به شما کمک میکنه که درک درستی از هدف طراح اون تست به دست بیارید.

تست های کنکور های گذشته میتونه بهترین منبع شما برای تست زنی آموزشی باشه. بنابراين بايد در این مرحله از يادگيری، از تست‌های كنكور سراسری سال‌های گذشته استفاده کنید و بعد از اینکه تست های کنکورهای سراسری رو به خوبی و به طور کامل بررسی کردید، میتونید سراغ تست های تالیفی استاندارد برید.

این نکته رو همیشه مدنظر داشته باشید که بعد از پاسخ دادن و حل تست های آموزشی، حتما و حتما جواب و راه حل خودتون رو با پاسخ نامه کتاب کمک آموزشی تون چک کنید. این کار میتونه بهتون کمک کنه تا با روش هایی که شما رو در رسیدن هر چه سریع تر به جواب تست‌ها یاری میکنه، آشنا بشید.

در دروس اختصاصی با شروع مطالعه ‌ی هر مبحث جديد بايد مثال‌ها و تمرین‌های جزوه و كتاب درسی رو حتما بررسی کنید و پس از اون، تعدادی از مجموعه تست‌های همون فصل رو از كتاب كمک آموزشي پاسخ بدید؛ مثلاً اگر فصل مدنظر شما 150 تا تست داره، 30 تای اون رو در مرحله‌ی اول (برای تست‌های اوليه، پس از پاسخ به هر سؤال جواب خودتون رو با پاسخ‌نامه تطبيق دهيد) بزنيد و بقيه‌ی تست‌ها رو برای روزهای بعدی تقسيم كنيد.

برای دروس عمومی، بهتره بین مطالعه و تست زنی کمی فاصله بیوفته تا تست زنی ارزش بیشتری برای شما داشته باشه، البته برای درس عربی و مبحث هایی مثل قرابت معنایی و آرایه های ادبی، توصیه میکنیم بلافاصله بعد از مطالعه درسنامه کتاب کمک آموزشی و همینطور بعد از تدریس دبیر، بلافاصله تست زنی آموزشی رو انجام بدید.

حتماً تست‌ها رو علامت‌‌گذاری كنيد تا در دفعه‌های بعدی (تكرار تست‌ها) بدونید کدوم تست‌ها رو بايد مجدداً پاسخ دهید.میتونید از علامت‌هايی مانند ” ص: درست، غ: غلط، ن: نزده، !: نكته‌دار و …” استفاده کنید..

نكته‌هايی كه در حین تست زنی با اون ها رو به رو میشید رو در دفتر خلاصه‌نويسی يا نكته‌برداری خودتون بنويسید تا در زمان دوره كردن و يا شب قبل از امتحان به اون ها مراجعه كنید.

تست زنی آزمونی

در واقع تست آزمونی، همون مجموعه تست‌هایی است که دانش آموزان در خانه برای خودشون در قالب آزمون برگزار می کنند و به گونه‌ای، خودشون رو محک میزنند.
دراین مرحله شما باید وقت بگیرید و درصد پاسخگویی تون رو نیز به دست بیارید. این کار باعث میشه مهارت و یا عدم تسلط و اشکالات خودتون رو در هر مبحث مشخص کنید و برای رفع این مشکلات تلاش بیشتری انجام بدید.

نکات و توصیه های مهم تست ارزیابی:

براي تهيه‌ی تست‌های اولين آزمون تون میتونید از تست‌های نكته‌دار، اشتباه پاسخ داده شده و همینطور نزده‌های خودتون كه در تست‌های آموزشی علامت‌دار کردید استفاده کنید، بهتره این تست ها رو چندین و چند بار مورد بررسی قرار بدید تا تمامی زوایای اون تست رو بررسی کرده باشید.

هنر آزمون دادن رو (شيوه‌، ترتيب و فن‌ آزمون دادن) در زمان برگزاری آزمون رعايت كنید.

بررسی تست‌های آزمونی قبل از شرکت در آزمون های آزمایشی میتونه نتیجه فوق العاده ای برای شما در پی داشته باشه. این کار باعث میشه که قبل از شرکت در آزمون آزمایشی  بتونید فضای این آزمون رو برای خودتون تجسم کنید. برگزاری آزمون ارزيابی جزو برنامه‌ی هفتگی شماست پس بايد جای مشخصی برای اون در برنامه ریزی تون داشته باشید.

پس از برگزاری آزمون ارزيابی، پاسخ‌های خودتون رو به‌طور كامل بررسی كنید و نكته‌های مهم رو حتما در برگه‌ی خلاصه‌نويسی يا دفتر نكته‌برداری به عنوان نكته‌ی آموزشي يادداشت كنید تا در فاصله‌های منظمی به طور مداوم خلاصه ها رو مرور کنید.

نیاز دارید که در بعضی از روز های هفته حداقل 2 آزمون ارزيابی (بين 20 تا 25 تست) از مبحث‌های تدريس شده برگزار كنید تا از تسلط خودتون درباره مطالب مطمئن بشید. در اين مورد میتونید بعد از بهره‌گيری از تست‌های علامت‌دار و تست‌های باقیمانده از كتاب‌های كمک آموزشی كه برای آزمون‌های استاندارد طراحی شدن استفاده كنید.

تست برای جمع بندی

بعد از این که شما تمام موضوعات و مطالب رو به خوبی مطالعه کردید و با بررسی تست های آموزشی، یادگیری خودتون رو کامل کردید و همینطور پس از حل کردن تست های ارزیابی ، نقاط ضعف و قوتی که داشتید رو شناختید و تسلط خودتون نسبت به مباحث مختلف بیشتر شد، وقت اون رسیده که سراغ تست‌های جمع بندی برید. در این مرحله شما همراه با دوره‌ی مطالب خلاصه شده شروع به جمع بندی مباحث میکنید.
بهترین زمان برای تست‌های جمع بندی ، پایان تابستان ، پایان ترم اول (دی ماه) ، ایام نوروز و خرداد ماه است

نکات و توصیه های مهم:

قبل از بررسی تست‌های جمع‌بندی، به خلاصه‌ی خودتون درباره اون مبحث نگاهی بکنید.

در ابتدا تست‌هايی رو كه علامت‌دار كرده‌اید (از تست‌های آموزشی و ارزيابی) رو کامل بررسی کنید و حتما زمان بگیرید و درصدگیری کنید.

چنان‌ چه تعداد تست‌های علامت‌دار كافی نبود، میتونید از كتاب آزمون‌های كمک آموزشی که دارید استفاده کنید. بايد تست‌های جمع‌بندی تمام مبحث درنظرگرفته رو پوشش دهید.

حتما جواب تست‌های نكته‌دار و يا تست هایی که به اشتباه حل کردید رو بررسی کنید و نكته‌های مهم اون رو در كلاسور خلاصه‌نويسی که دارید، ثبت كنید.

تماس با شماره تلفن

09050942046